FALKENBERGSFÖRETAGET IBC FÖRVÄRVAR TECNOSCAN
IBC International Handling AB är en av Sveriges ledande leverantörer inom pulver- och lyfthanteringslösningar. Genom förvärvet av Tecnoscan breddas IBC: s produktutbud med stora cellmatare samtidigt som IBC:s team utökas med flerårig kompetens inom bulkhantering.

Verksamheten flyttas till Falkenberg
Tecnoscan har fram tills idag drivits av ägarparet Björn Karlsson och Anne Sjöberg Karlsson i Strömsnäsbruk i Småland.  
 
- Verksamheten flyttas nu till Falkenberg och jag lämnar med varm hand över till IBC efter att ha ägt företaget i fjorton år. Vi har haft kontakt med IBC under en längre tid och jag är imponerad över deras kunnande och produktportfölj, säger Björn Karlsson.
 
Tecnoscans befintliga kunder kommer nu att få fler personer att vända sig till för orderhantering och offerering. För att vidareutveckla verksamheten har IBC stärkt sin organisation med tre nya medarbetare. Björn Karlsson fortsätter på deltid som säljare placerad i Strömsnäsbruk. I Falkenberg och Borås är Peter Benjaminsson, IBC, ansvarig säljare.  Hemsidor, telefonnummer och e-postadresser är samma som tidigare, både till Tecnoscan och IBC. 

- Tecnoscan har många års erfarenhet av konstruktion och tillverkning inom bulkhanteringsutrusning. Vi har gått sida vid sida länge, så det känns kul att vi nu får in Tecnoscans produkter i vårt utbud och även får ta del av deras kompetens. Vi ser fram emot att få arbeta med dessa och få möjlighet att komma i kontakt med både nya som gamla kunder via Tecnoscans utbud, säger Daniel Carlsson, vd för IBC International Handling AB.
 
Kontakt: Peter Benjaminsson
Telefon: 0346-56915
E-mail: peter.benjaminsson@ibc-international.se
 
 
IBC International Handling AB startade i Falkenberg i slutet av 1970-talet och har över 40 års erfarenhet av utrustning för pulverhantering.
IBC har 14 medarbetare och omsatte 48,9 MSEK under 2020 (mer än fördubbling från 2017).
För mer information se www.ibc-international.se

loading...

Kreativa lösningar inom bulk-materialhantering

Tecnoscan Processteknik AB projekterar, tillverkar och säljer komponenter för all slags kvalificerad hantering av bulkmaterial.

Med lång erfarenhet av planering, konstruktion och tillverkning, garanterar vi ett riktigt utförande och en säker funktion.
 

Om oss

Med många års erfarenhet från konstruktion och tillverkning inom kvarnmaskinsbranchen, startades Tecnoscan Processteknik AB år 1985 i Helsingborg.
 

Vår spetskompentens

Vi har gedigen kunskap om kvalificerad hantering, så som tömning, transport, dosering, bearbetning, blandning och fyllning av all slags bulkmaterial.

 

Kontakta oss

tfn IBC: 0346-56915

(vardagar mellan kl. 8–16)


e-post: sales@ibc-international.se